Кошти на енергоефективність, борги по "зелених" тарифах та вугільну галузь: Міненерго подало пропозиції до держбюджету-2021

Міністерство енергетики представило народним депутатам пропозиції у проєкт державного бюджету на 2021 рік щодо виділення коштів на енергоефективність, виплату боргів по "зелених" тарифах та вугільну галузь

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Згідно з повідомленням, в.о. міністра енергетики Ольга Буславець представила народним депутатам з профільного комітету Верховної Ради потреби у коштах держбюджету на 2021 рік.

"Кошти пропонують передбачити на енергоефективність, модернізацію вугільних шахт, захист коштів для виведення з експлуатації атомних енергоблоків, погашення заборгованості з ЄСВ для вуглевидобувних підприємств, розрахунки за "зеленим" тарифом та погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Міненерго пропонує передбачити кошти для сплати частини внеску України до Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності довкілля. При цьому зазначається, що весь внесок становить 10 млн євро. Виплати планують робити протягом 5 років рівними частинами.

"Тож наступного року має бути передбачено 2 млн євро (69,5 млн грн)", - зауважили у пресслужбі.

Крім того, Міненерго просить передбачити 11,5 млрд грн на виплати заборгованості за "зеленими" тарифами.

"Для державних вугледобувних підприємств пропонується виділити 1,4 млрд грн на погашення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, яка накопичувалась з 2014 року", - додали у пресслужбі.

Окрім того, Міненерго пропонує передбачити на модернізацію шахт 2 млрд грн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb