Україна спростила умови імміграції для іноземних ІТ-фахівців

Мінекономіки спростило процедуру імміграції для іноземних ІТ-фахівців, які бажають працювати в Україні

Про це повідомляє Офіс ефективного регулювання (BRDO).

Згідно з повідомленням, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оприлюднило зміни до наказу від 19 березня 2020 року №283, що спрощують процедуру імміграції для іноземних фахівців, які бажають працювати в Україні.

Зазначається, що в оновленій редакції перелік професій, представники яких мали право на отримання дозволу на імміграцію, розширився до 23 з 10. Це дозволить залучити більше іноземних ІТ-спеціалістів, які зможуть працювати в українських ІТ-компаніях.

Крім того, встановлюються обов'язкові та додаткові вимоги до кваліфікації ІТ-працівників. Так, обов'язкова вимога наявності підтвердженого досвіду роботи має доповнюватися принаймні однією з додаткових вимог: розмір доходу за професією за минулий календарний рік, наявність вищої спеціалізованої освіти, або наявність усесвітньо визнаних сертифікатів у галузі.

При цьому вимоги до мінімального підтвердженого досвіду роботи у новому наказі зменшені з семи до трьох років.

Також, за інформацією BRDO, новий наказ встановлює невичерпний перелік документів, які можуть підтверджувати досвід роботи, а також формулює загальні вимоги до оформлення таких документів.

Крім того, відтепер розміри квот будуть встановлюватися не до окремої професії, а до категорії професій, що дозволить протягом року згладжувати дисбаланс різних професій в ІТ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb