Війна в Нагірному Карабасі: Азербайджан заявив про знищення колони техніки вірмен під час контрнаступу

Азербайджан заявляє про відбиття атак супротивника на захоплені раніше тактичні висоти

Про це повідомляють вірменські та азербайджанські ЗМІ та міністерства оборони країн, передаэ "РБК-Україна"

У ході нічних боїв авіаційними засобами ВПС і військ була знищена змішана колона бронетехніки та інших вірменських бойових машин, що рухалася з Мадагиза в напрямку Агдере.

"У ніч на 29 вересня на всій протяжності фронту тривали напружені бої. Вірменські збройні сили неодноразово намагалися контратакувати, щоб повернути втрачені позиції на Фізулі-Джебраїльському та Агдере-Тертерському напрямках", - йдеться в повідомленні міноборони Азербайджану.

Приблизно о 8 ранку, азербайджанські солдати знищили ще чотири танки вірменських військ на Фізулі-Джебральському напрямку фронту.

"В ході нічних боїв змішана колона бронетехніки і автомобільної техніки противника, що висувається з Мадагіза в напрямку Агдери, і артилерійська батарея, що здійснює вогневу підтримку її переміщенню, були знищені авіаційними засобами Військово-повітряних сил і наших військ, дислокованих на цьому напрямку", - уточнило військове відомство.

Артилерійським вогнем азербайджанської сторони були знищені один танк, автомобільна техніка і до 10 військовослужбовців противника, "які намагалися в ранкові години просунутися на Фізулі-Джебраїльський напрямку фронту".

Водночас, у Міноборони Азербайджану назвали дезінформацією поширені раніше дані вірмен про збитий літак ВПС країни в районі лінії зіткнення.

В Єревані повідомили про відбиття декількох атак ВС Азербайджану в Нагірному Карабасі. У Міноборони Вірменії відзначили, що на окремих ділянках противнику було завдано "значних втрат у живій силі і техніці".