Юрченко відмовився складати мандат і заявив, що заставу за нього внесли "небайдужі до екології" люди

Нардеп Юрченко, якого хочуть притягнути до кримінальної відповідальності за хабар, заявив, що новина про крадіжку пива в магазині у 2009 році - фейк

Про це виключений із фракції "слуг" нардеп Олександр Юрченко заявив у коментарі "Радіо Свобода".

Народний депутат Олександр Юрченко, якого підозрюють у хабарництві, заявив, що не вчиняв ніяких протиправних дій, і має намір "далі боротися".

На питання про те, чи планує Юрченко складати мандат, депутат відповів: 

"Ні в якому разі, мене обрали люди, дали мені обов’язки, я маю ці обов’язки виконувати. І тим більше, ви бачите, що моя діяльність, мабуть, комусь заважає, і ми будемо далі боротися".

Юрченко розповів журналістам, що заставу за нього внесли "люди, які є небайдужими до ситуації з екологією на Київщині, переймаються проблемами полігонів".

Водночас, нардеп заперечив інформацію в ЗМІ про те, що заставу за нього міг внести інший парламентарій із фракції "Слуга народу" Андрій Холодов.

Читайте також: Офіс президента: "Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Ради"

"Моя позиція: жодних злочинів я не вчиняв, жодних грошей я не брав, нікого не спонукав і ні в кого ніяких грошей не вимагав. Наразі інші обставини я не можу розголошувати, оскільки триває досудове розслідування", – зазначив Юрченко.

Коментуючи заяву журналіста Юрія Бутусова про те, що в 2009 році він начебто вкрав із магазину кілька пляшок пива, Юрченко сказав, що це фейк.

Читайте також: Нардепа-"слугу" Юрченка в 2009 році затримали за крадіжку 4 пляшок пива, - Бутусов

"Це один із тих фейків, які зараз на мене впали, я найближчим часом це спростую так, щоб всім було зрозуміло, що ця інформація є недійсною", – додав він.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо