Здається, що темники Вітольду Фокіну пишуть не в Офісі президента Зеленського, а в Кремлі, – Синютка

Складається враження, що темники та інструкції для представника України в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна пишуть не в Офісі президента України Володимира Зеленського, а в Кремлі

Про це в ефірі програми Змістовно з Христиною Яцків на телеканалі Еспресо заявив народний депутат від фракції Європейська солідарність Олег Синютка.

Відповідаючи на питання, що потрібно робити після провокативної заяви Вітольда Фокіна, що він не бачить жодного підтвердження війни між Україною та Російською Федерацією, нардеп Синютка сказав: “Перше, що треба зробити, треба забрати пана Фокіна пошвидше як представника України в Тристоронній контактній групі. Бо те, що я чув сьогодні на комітеті Верховної Ради, врешті-решт те, що лунало з вуст цього пана перед цим – це не що інше, як відображення російської позиції”.

Олег Синютка також додав, що заяви Вітольда Фокіна настільки провокативні, що складається враження, наче темники йому пишуть у самій Москві.

“Деколи здається, що інструкції і темники для пана Фокіна написані не в Офісі президента України, а написані в Кремлі. Тому що говорити спочатку про те, що бойовики, які вбивали українських громадян, повинні перевіряти Збройні сили України. А сьогодні, він просто нахабно повторював наратив, який завжди звучав і звучить з вуст усіх представників Кремля: “іх там нєт””. І сьогодні Фокін знову за ними в унісон твердить: “іх там нєт”, а хто ж тоді вбивав українців? А чиї ж тоді танки, артилерія зайшли ще в серпні 2014-го року на материкову територію України”, - вважає народний депутат.