Звертатимемось до суду, - Княжицький про відмову реєструвати список "ЄС" на місцеві вибори у Кременчуці

"Європейська Солідарність" звернеться до ЦВК через відмову реєструвати список партії на місцеві вибори у Кременчуці

Про це в ефірі каналу "Прямий" сказав народний депутат Микола Княжицький.

"Сьогодні було засідання територіальної виборчої комісії в місті Кременчук, яка відмовила в реєстрації списку партії "Європейська Солідарність" до міської ради. Відмовила абсолютно незаконно, за абсолютно вигаданими аргументами. Декілька осіб перед реєстрацією списку написали заяви про відмову балотуватися. Це не є підставою для відмови не реєструвати список. І, попри це, комісія за це проголосувала. Очевидно, відбувається це під тиском мафії, яка править Кременчуком протягом вже багатьох років. Тому що більшість політичних сил тут знаходиться під такою, як кажуть, фіолетовою владою, абсолютно корумпованої, проти якої ведеться безліч розслідувань, яка фактично окупувала це велике українське місто і не дає йому розвиватися. Оновлена "Європейська Солідарність", безумовно, звернеться до суду і суд виграє. І ті люди, які не дають провести нормальні вибори, і ті люди, які уявили себе тут "лукашенками", очевидно, мають бути покарані і будуть покарані. Прізвища всіх цих людей ми назвемо. Тому що це злісні порушники виборчого законодавства", - зазначив він.

Читайте також: "Європейська Солідарність" вийшла на другу позицію в Кременчуці, - опитування

Його запитали, чи центральні органи виборчі якось прореагували на цю подію.

"Це щойно сталося. Очевидно, ми будемо подавати до суду і будемо звертатися до Центральної виборчої комісії за роз’ясненнями. Але, ви розумієте, відповідно до закону, на жаль, роз’яснення Центральної виборчої комісії треба чекати 10 днів, а сьогодні останній день реєстрації" - пояснив політик.

Княжицький також зауважив, що партія буде звертатися до ЦВК, однак відповідно до закону роз’яснення ЦВК треба чекати протягом 10 днів.

"Тому процедура така, що у найближчі два дні має відбутися суд, ще два дні дається на апеляцію, і ми будемо подавати до суду. І будемо надавати розголосу ситуації, коли мафія у Кременчуці створила тут сітки підкупу виборців – про це говорить все місто. Яка узурпувала тут владу, яка підкупила інші партії, всюди позасовувала людей і сподівалася, що з "Європейською Солідарністю" вдасться. Цього разу це не пройде. Я переконаний, що "Європейська Солідарність" не просто виграє цей суд, а виграє в Кременчуці і викине цю мафію", – наголосив Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb