Держкомпанії найближчим часом розрахуються по боргах із "зеленого" тарифу за серпень, - Міненерго

За інформацією Міністерства енергетики, НЕК "Укренерго" та державне підприємство "Гарантований покупець" найближчим часом розрахуються з виробниками "зеленої" енергетики за серпень

Про це пресслужба Міненерго повідомила у Facebook.

Згідно з повідомленням, найближчим часом НЕК "Укренерго" та ДП "Гарантований покупець" закумулюють необхідні кошти для повного розрахунку з виробниками "зеленої" електроенергії за серпень.

Водночас, зазначається, що Міненерго проводить необхідну роботу, щоб 100% оплата з інвесторами у відноввлювані джерела енергії (ВДЕ) стала системною.

"Я хочу запевнити інвесторів, що з боку Міністерства робляться всі кроки для виконання законодавства та умов Меморандуму. Ми системно працюємо над тим, щоб 100% оплата стала нормою", – цитує пресслужба слова міністра енергетики Ольги Буславець.

Буславець зазначила, що залишається низка питань, які належать до компетенції Верховної Ради та інших міністерств.

Зокрема, Верховна Рада має прийняти рішення щодо надання державних гарантій державним енергетичним компаніям для залучення на вигідних умовах кредитних коштів від державних банків та міжнародних фінансових установ.

При цьому у пресслужбі наголосили, що така законодавча ініціатива необхідна терміново, аби покрити всі касові розриви в платежах "Укренерго" та уникнути підвищення тарифу на передачу електроенергії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb