Очікуємо, що заяви Фокіна отримають належну оцінку, - українська делегація у Тристоронній групі

Українська делегація у Тристоронній контактній групі критично сприймає заяви Вітольда Фокіна щодо війни на Донбасі, зроблені у Верховній Раді

Про це йдеться в заяві української делегації у ТКГ, повідомляє Укрінформ.

“Пан Фокін як і будь-яка людина має право на власну позицію, якою б дивною вона не здавалась. Але ми разом як делегація України у переговорах у ТКГ повинні дотримуватись виключно офіційної позиції нашої держави навіть тоді, коли не беремо участь у переговорах», - йдеться у заяві.

У ТКГ зазначили, що війну на територію України принесла Росія та її громадяни. Саме тому, наприклад, переговори відбуваються у тристоронньому форматі – Україна, ОБСЄ як посередник та Росія як держава, яка тимчасово окупувала частину нашої території.

Читайте також: "Махрового ідіота не можна ховати за старістю": Аваков закликав "гнати" Фокіна з ТКГ

“Завдання, які маємо на переговорах від президента України Володимира Зеленського, побудовані на розумінні того, що Росія повністю контролює тимчасово окуповані території України, а отже має вирішальний вплив на все, що там відбувається. Очікуємо, що заяви пана Фокіна отримають належну оцінку», - підкреслили в Тристоронній контактній групі.