У Білорусі зник опозиційний блогер, який переховувався від влади та хотів покинути країну

Тривогу підняла дружина блогера Едуарда Пальчиса, Вікторія. За її словами, чоловік хотів змінити місце свого перебування через ймовірне стеження

Про це повідомляє білоруський портал TUT.by з посиланням на жінку блогера Вікторію Щукевич та "Нашу Ніву".

"Друзі, багато хто з вас помітили, що ось уже пару днів Едуард Пальчіс не активний в соц. мережах. Останні тижні він підозрював за собою стеження і припускав, що його шукають спецслужби. У неділю 27 вересня він планував перебратися в більш безпечне місце і попередив, що якийсь час буде без зв'язку. Однак, з огляду на, що "режим тиші" з його боку затягується, я змушена підняти тривогу", - написала жінка блогера у вівторок, 29 вересня.

Журналісти "Нашої Ніви" зазначили, що Пальчис не з'являвся в себе вдома у місті Ліда з 15 червня, коли отримав 15 діб заочно за нібито участь в акції політв'язня Сергія Тихановського на Комаровці у Мінську. Проте, відзначають журналісти, весь цей час Пальчис перебував у Мінську.

Родичі Пальчиса повідомили виданню, що Пальчис планував виїхати з Білорусі на минулих вихідних, але не прийшов в обумовлений час на зустріч з водієм, який повинен був довезти його до кордону. Блогер пропав в Мінську, останній раз він був у соцмережах 27 вересня. Його родичі, посилаючись на його адвоката, повідомили, що ні в СІЗО № 1 на вулиці Володарського, ні в ІТТ "Окрестіно", ні в СІЗО КДБ йогонемає.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо