В Україні буде утворена Рада соціального розвитку регіонів: Зеленський підписав указ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про утворення в Україні Ради соціального розвитку регіонів

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

"Рада створюється з метою забезпечення гарантій соціального захисту населення, доступності та якості соціальних послуг, серед іншого під час проведення реформи з децентралізації влади, сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування, інститутами громадянського суспільства у вирішенні питань реалізації громадянами права на соціальний захист", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно з документом, Рада є консультативно-дорадчим органом при президентові України. Одним з її завдань буде системний аналіз ситуації щодо забезпечення гарантій соціального захисту населення. Рада також вноситиме на розгляд президента пропозицій щодо шляхів вирішення проблемних питань, готуватиме законопроєкти, налагоджуватиме взаємодію між державними та громадянськими інститутами.

Зазначається, що Раду очолить заступник керівника Офісу президента з питань соціальної політики та охорони здоров'я.

Рішення Ради ухвалюватимуться під час її засідань більшістю голосів присутніх членів шляхом відкритого голосування. При цьому у разі рівного розподілу голосів голос голови Ради є вирішальним. За результатами засідання оформлюватиметься протокол, який підписуватимуть голова та секретар Ради.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb