Київтеплоенерго планує повністю автоматизувати управління столичною енергетикою

Київтеплоенерго планує об'єднати більше тисячі об'єктів столичної енергетики в єдину систему диспетчерського управління та збору даних

Про це повідомила пресслужба "Київтеплоенерго".

Згідно з повідомленням, більше тисячі об’єктів енергетики Києва будуть об’єднані в єдину систему диспетчерського управління та збору даних (SCADA).

За словами директора Київтеплоенерго Вячеслава Бінда, підприємство реалізує проєкт автоматизації усього управління столичною енергетикою.

Зазначається, що автоматизація усіх процесів управління та створення єдиного інформаційного поля означає підвищення якості та надійності енергопостачання столиці, а також рівня її кіберзахисту.

Так, у пресслужбі зауважили, що до опалювального сезону 2020/2021 Київтеплоенерго інтегрувало у систему частини ТЕЦ-5 та системи хімічної водоочистки.

Крім того, автоматизована система запрацювала в повному обсязі на енергоблоці №1 і частково на енергоблоці №2. Зокрема, вона фіксує та реєструє аварійні ситуації, забезпечує моніторинг температурного контролю на генераторі та на водогрійному котлі №6. При цьому у подальших планах створення загальностанційної автоматизованої системи управління технологічними процесами на ТЕЦ-6.

"Поступово єдиною диспетчерською системою програмного комплексу SCADA буде об'єднане технологічне обладнання усіх енергоблоків Києва, які знаходяться в управлінні Київтеплоенерго. Загалом їх більше тисячі: це дві потужні столичні ТЕЦ, які забезпечують Київ теплом та електроенергією, близько 200 котелень, 21 насосна станція, теплові павільйони і пункти тощо", - додали у пресслужбі.

Зазначається, що впровадження автоматичної системи супроводжується наповненням даними геоінформаційної системи Києва.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb