Пожежі на Луганщині: кількість жертв зросла до 11

У результаті пожежі в Луганській області загинуло 11 людей, ще 17 осіб госпіталізовано з опіками та отруєнням чадним газом

Про це повідомляє пресслужба ОГПУ.

"Станом на 19:00 1 жовтня 2020 року кількість загиблих становить 11 людей, 17 постраждалих з опіками та отруєнням чадним газом доправлено до медзакладів для надання першочергової допомоги", - йдеться в повідомленні.

При цьому відзначається, що загальна кількість постраждалих, загиблих і розмір збитку, заподіяного пожежею, встановлюються.

Читайте також: Пожежі на Луганщині: у Станиці Луганській згоріли приміщення КПВВ. ФОТОФАКТ

Зазначається, що за даними слідства, 30 вересня 2020 року у Луганській області зафіксовано 146 пожеж, гасіння яких ускладнилося погодними умовами та сильним вітром.

Вже локалізовано та ліквідовано 116 пожеж, на 30-ти ділянках займання працюють підрозділи рятувальників. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, охоплена вогнем, складає понад 11 тис гектарів.

Наразі слідство перевіряє усі версії виникнення пожеж. Основні з них: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області, умисний підпал, самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb