Міністр оборони Таран запропонував відправляти військових спільної бригади України, Литви і Польщі на миротворчі операції

Литовсько-польсько-українську бригаду слід залучати до міжнародних миротворчих операцій

На цьому 2 жовтня під час виступу у штабі ЛитПолУкрбриг заявив міністр оборони України Андрій Таран, передає Укрінформ.

“Успішне багаторічне існування бригади є підставою для розширення шляхів і форматів її подальшого застосування, зокрема залучення командування до заходів, що проводяться Євросоюзом. Враховуючи надання Україні статусу партнера з розширеними можливостями пропоную відновити розгляд питання потенційної можливості залучення бригади до виконання завдань у складі міжнародних операцій та місій”,- заявив Таран.

Міністр наголосив, що зусилля трьох країн спрямовані на забезпечення миру та стабільності у Центральній та Східній Європі.

“Кремль отримав чіткий сигнал, що будь-який прояв агресії отримає консолідовану відповідь”,- зауважив Таран.

Міністр зазначив, що в рамках бригади українські офіцери здобувають досвід практичного досвіду з питань функціонування багатонаціонального з’єднання за стандартами НАТО. 

“При цьому хотів би підкреслити, що бойовий досвід, набутий українцями на сході України, має бути надзвичайно цікавий та корисний польським та литовським партнерам”,- додав міністр оборони.

Таран також зауважив, що нова політична платформа - Люблінський трикутник, яка покликана посилювати співпрацю в політичній, економічній, культурній сферах та між громадським суспільством трьох країн, матиме також важливий вплив і на військову сферу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb