НБУ дозволив відкривати банківський рахунок з цифровим паспортом у "Дії"

Національний банк України дозволив віддалену ідентифікацію банківських клієнтів з цифровим паспортом у додатку "Дія"

Про це повідомила пресслужба НБУ.

"Відтепер громадянам під час дистанційного відкриття рахунку в банку не потрібно фізично пред’являти ID-картку або біометричний закордонний паспорт, якщо вони мають цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку "Дія", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що користуватися цифровим паспортом при відкритті банківського рахунку можуть усі українці, які мають біометричні документи - ІD картку та закордонний паспорт. 

У пресслужбі зауважили, що на сьогодні використання цифрового паспорту у додатку "Дія" - це єдина можливість для фінансових установ дистанційно перевірити ідентифікаційні дані громадян, що містяться державних реєстрах. При цьому такий метод є надійним для банків та дозволяє пришвидшити обслуговування клієнтів.

За інформацією НБУ, користувачі зможуть використовувати цифрові паспорти у банках після проведення тестування функціоналу Міністерством цифрової трансформації. Водночас, зауважили у пресслужбі, банкам знадобиться час для підключення до систем Мінцифри та налаштування операційних процесів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb