"Це повноваження не стосується будь-якого депутата": Зеленський про ідею "слуги" Марченко постачати зброю Азербайджану

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заяву нардепки Людмили Марченко щодо військової допомоги Азербайджану, зазначивши, що відповідні рішення є повноваженнями очільника держави

Про це він заявив брифінгу в Чернівецькій області.

"Давайте не плутати особисте висловлювання того чи іншого депутата. Вони у нас всі в Раді говорять таке, що іноді не можна, мені здається, щоб попадало в ЗМІ. Але це особисте висловлення, ми живемо у вільній державі. Що стосується мого ставлення до цього: по-перше, це повноваження точно не стосується будь-якого депутата. Це повноваження голови держави. Тому питання таке не може навіть підійматися", - наголосив Зеленський.

За словами президента, в України є зрозуміла і виважена позиція, як держави. Він також заявив, що Україна закликає до діалогу між Азербайджаном і Вірменією.

"І закликаємо до деескалації цього конфлікту. Але хочу сказати, що стосується відносин з Азербайджаном, вони в останній рік-два особливі. Вони дуже серйозні, потужні й на економічному напрямку, і на геополітичному. Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Азербайджану. І вони так само, коли ми говоримо і про Крим, завжди підтримують нашу цілісність і суверенітет України. Тому тут ми підтримуємо одне одного", - наголосив Зеленський.

Він додав, що наразі мова не йде про те, що Україна буде надавати військову допомогу будь-якій країні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb