"Закликаємо не політизувати роботу розвідки": ОПУ відреагував на заяву Меджлісу щодо повернення українців із Сирії

В Офісі президента закликали представників Меджлісу кримськотатарського народу "не політизувати роботу української розвідки та дипломатів", та наголосили, що ведеться підготовка евакуації українців із Сирії

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

"Очевидно, що питання про повернення людей саме з тієї зони конфлікту не можна зводити до простих медійних "емоційних образів про жінок і дітей". Кожен із дорослих людей, що перебували в тому регіоні на територіях, так чи інакше контрольованих ІДІЛ, має певну особисту історію. Яку потрібно досконало вивчити. Крім того, з метою евакуації наших громадян з табору "Аль-Хол" спеціальні органи України проводять низку практичних заходів, зокрема негласних, щодо моніторингу безпекової ситуації та пошуку дійсно можливих шляхів евакуації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представники Меджлісу у зв'язку з об’єктивними обставинами не можуть бути детально поінформованими щодо конкретики у тій діяльності, яка здійснюється для повернення в Україну, громадян із гарячих точок, зокрема Сирії. Наразі над цим працюють дипломати, спеціальні служби та розвідка.

"Закликаємо представників Меджлісу не політизувати роботу української розвідки, спеціальних служб і дипломатів. З іншого боку, все ж таки очікуємо від Меджлісу конкретної роботи у тих питаннях, які входять безпосередньо до його компетенції. Зокрема це стосується й запропонованого Президентом Володимиром Зеленським створення міжнародної платформи для обговорення питання деокупації Криму. Активної промоції цієї ініціативи на будь-яких світових майданчиках, зокрема медійних. Це справді той напрямок, який потребує максимальної активності саме представників Меджлісу", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb