Вірменія готова почати переговори про припинення вогню у Карабаху

МЗС Вірменії заявило про готовність сісти за стіл переговорів, водночас звинувачуючи Туреччину в участі в конфлікті та заявляючи про участь "іноземних бойовиків" у конфлікті

Про це повідомляє прес-служба МЗС Вірменії.

"Ми вітаємо той факт, що країни-співголови Мінської групи ОБСЄ на рівні керівників найрішучішим чином засудили застосування сили в зоні Нагірно-Карабахського конфлікту", - йдеться в заяві.

В МЗС наголосили, що послідовно відкидають та засуджують застосування або загрозу застосування сили з боку Азербайджану, а також - "пряму участь Туреччини в бойових діях проти Вірменії і Арцаха".

Читайте також: Вірменія відкликала посла з Ізраїлю через нібито поставки зброї Азербайджану

"Спільні агресивні дії Азербайджану і Туреччини, а також залучення іноземних бойовиків-терористів підривають регіональну безпеку і мир, значно підвищуючи ризик великомасштабної війни. Ця агресія проти Арцаха повинна бути негайно припинена", - озвучили позиціюю карїни в МЗС.

Читайте також: Алієв заявив, що Азербайджан припинить бойові дії після виведення військ Вірменії з Нагірного Карабаху

"Вірменія залишається прихильною мирного врегулювання Нагірно-Карабахського конфлікту. Ми будемо продовжувати рішуче протидіяти цій агресії проти Арцаха, в той же час будучи готовими працювати з країнами-співголовами Мінської групи ОБСЄ в напрямку відновлення режиму припинення вогню, заснованого на домовленостях 1994-1995 рр", - додали у відомстві.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо