У Києві затримали чоловіка, який поранив поліцейського пострілом у ногу

У п'ятницю, 2 жовтня, в Києві спецпідрозділ КОРД затримав чоловіка, який стріляв у поліцейського

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції в Києві.

Подія сталася близько 15:00 в одному з будинків на вул. Григоренка, де правоохоронці мали проводити обшук у фігуранта розслідування за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

"Чоловік відчинив двері квартири, а коли поліцейські представилися, вистрілив в одного із них. Після цього правопорушник зачинився у помешканні. 28-річного співробітника кіберполіції з вогнепальним пораненням ноги госпіталізували", - розповів т.в.о. начальника київської поліції Віктор Нечитайло.

Для затримання зловмисника було введено спеціальна поліцейська операція і залучено підрозділ КОРД, спецпризначенці якого й затримали стрільця.

Зловмисником виявився 25-річний киянин, у якого вилучили пістолет, попередньо - травматичної дії.

За даними поліції, затриманий на веб-сайті пропонував організацію інтернет-бізнесу "під ключ": клієнти сплачували внески від 27 до 60 тис. грн, але після отримання грошей чоловік зникав, а взяті на себе зобов'язання не виконував. За попередніми підрахунками, від шахрайських дій постраждали понад 200 осіб, а сума збитків склала понад 8 млн грн.
 
За фактом поранення поліцейського розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, за ці дії зловмиснику загрожує до 5 років обмеження волі або позбавлення волі на той самий термін.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb