Уряд не підвищуватиме зарплатню вчителям у 2021 році, - Федерація профспілок

В проєкті постанови, оприлюдненому ФПУ пропонується вилучити норму про те, що заробітна платня вчителя становить 3 прожиткових мінімуми громадян

Про це повідомляє сайт Федерації профспілок України.

У пояснювальній записці вказано, що проєкт відтерміновано на ще один рік через відсутність неінфляційних джерел фінансування.

"За відсутності у 2020 році коштів на реалізацію цієї постанови її запровадження було відтерміновано на рік, тобто до 31 грудня 2020 року (постанова Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2019 р. № 1044)", - йдеться в записці.

Для реалізації програми підвищення заробітної платні вчителям у 2021 році необхідно 50 млрд грн.

"Проектом акта зупиняється дія на 2021 рік постанови кабінету міністрів України від 10 липня 2019 р. № 822 до стабілізації фінансово-економічної ситуації в країні, а також виключаються із цієї постанови деякі положення, які втрачають актуальність у зв’язку із тимчасовим зупиненням дії постанови.Реалізація акта не потребує фінансування з державного чи місцевого бюджетів", - йдеться в документі.

Згідно з проєктом постанови планується вилучити пункт про те, що з 1 січня 2021 року найменший розмір посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічного працівника становить 3 розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Згідно з проєктом держбюджету, прожитковий мінімум з 1 січня 2021 року становитиме 2393 гривень.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо