"Агресор не може бути посередником". Частина білоруської опозиції проти "допомоги" РФ в перемовинах з владою

Опозиційний до Лукашенка білоруський Рух солідарності "Разом" виступив із заявою, викликаною можливим посередництвом Путіна у вирішенні "політичної кризи" в Білорусі

Про це із посиланням на Радыё Рацыя передає Еспресо.TV.

Ось повний текст звернення

"Заява

Агресор не може бути посередником!

Рух солідарності "Разом" обурюється пропозицією про можливе посередництво Путіна у вирішенні "політичної кризи" в Білорусі. Рух солідарності "Разом" вважає, що після виборчого фарсу розпочалась жорстка боротьба між білоруським народом та проросійським незаконним та нелегітимним режимом Лукашенко.

Якби не систематична підтримка Кремля та особистого втручання Путіна, Лукашенко давно пішов би. Робити зацікавлену сторону посередником - це більше, ніж помилка.

Це чергова спроба зберегти беззаконня, безправ'я та промосковську каральну систему влади в Білорусі. Ми закликаємо білоруський народ продовжувати акції громадської непокори.

Ми закликаємо зрозуміти, що Росія - країна-агресор, яка може принести білорусам лише війну та злидні. Не лише не забувати заповіт Кастуся Калиновського: "Тільки тоді, народе, заживеш щасливо, коли над тобою москаля вже не буде". Але також зрозуміти, що зараз саме час виконати заповіт Національного героя.

Білорусь - понад усе!

Союз з Росією - війна та злидні!

Хай живе Білорусь!"

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо