Лабораторія "Сінево" створила COVID-центр для досліджень за 300 тис. євро

Лабораторія "Сінево", яка є частиною шведського медичного холдингу Medicover, запустила спеціалізований центр для проведення комплексу досліджень на COVID-19

Про це пише Економічна Правда.

"COVID-центр "Сінево" включає високотехнологічну лабораторію для виконання тестів на COVID-19 методом ПЛР, а також спеціально оснащене відділення для обслуговування клієнтів та здійснення забору матеріалу на дослідження", - пише видання.

Зазначається, що сумарні інвестиції у запуск центру склали понад 300 тис. євро. При цьому, на першому етапі роботи центру потужності лабораторії становлять 30 тис. ПЛР-тестів на місяць.

Крім того, додали у виданні, найближчим часом компанія готує запуск тестування на автоматичному обладнанні компанії Abbott (США), що дозволить збільшити пропускну здатність лабораторії до 100 тис. ПЛР-тестів на місяць.

При цьому, згідно з міжнародними стандартами, лабораторію центру поділено на декілька відокремлених зон, у яких виконуються послідовні етапи ПЛР-дослідження. Зазначається, що таке дотримання правил зонування ПЛР-лабораторії зводить до мінімуму можливість отримання хибних результатів тестування.

За інформацією ЕП, термін виконання ПЛР-дослідження складе близько 24 години.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb