Мінекономіки має намір цифровізувати чотири послуги Держпродспоживслужби

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має намір перевести в онлайн чотири послуги Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Згідно з повідомленням, у Держпродспоживслужбі готуються чотири масштабні проєкти з цифровізації.

"Зокрема, йдеться про оцифрування електронного реєстру потужностей операторів ринку, запровадження електронних ветеринарних сертифікатів, цифровізацію фітосанітарних послуг, а також розробку онлайн платформи для подання та відслідковування скарг споживачів", - зазначили у пресслужбі.

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, впровадження цифрових послуг Держпродспоживслужби матиме позитивний вплив для операторів ринку і звичайних споживачів.

"В першу чергу ми говоримо про оптимізацію бізнес процесів, про економію часу, про зручність, про можливість обміну документами з міжнародними партнерами, про унеможливлення фальсифікації. Цифровізація Держпродспоживслужби - це вагомий крок до інтеграції з міжнародними інформаційними системами і до посилення наших експортних можливостей", - цитує пресслужба слова Петрашка.

Зокрема, реєстрацію потужностей планують дозволити через додаток "Дія" або портал Держпродспоживслужби. Зазначається, що це дозволить забезпечити обмін даними з іншими державними реєстрами, а також реалізувати зручну пошукову систему на порталі відомства. У Мінекономіки планують запустити цей проєкт до кінця 2020 року.

Також планується розробити онлайн платформи для подання та відслідковування скарг споживачів. Це дозволить споживачам оперативно подавати звернення та отримувати інформацію щодо їх розгляду. Водночас Держпродспоживслужба зможе оцифрувати та підвищити ефективність процесів роботи зі зверненнями та скаргами споживачів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb