Нафтогаз може почати транспортувати газ у ЄС, - керівник Укртрансгазу

У НАК "Нафтогаз-України" не виключають, що у разі сприятливої ситуації на європейських ринках Україна розпочне власний експорт газу до країн Європейського Союзу

Про це повідомляє пресслужба Укртрансгазу.

"Цього року рівень наповнення українських газосховищ досягне найвищого рівня за останні десять років. Відповідно, з боку оператора ПСГ (підземних сховищ газу) ми зробили все належне, аби найближчий опалювальний сезон пройшов без криз. Не виключаємо, що у разі сприятливої ситуації на європейському ринку Україна розпочне власний експорт газу до країн ЄС", - цитує пресслужба слова т. в. о. генерального директора Укртрансгазу Сергія Переломи.

Так, за даними компанії, з наявних у ПСГ 28 млрд куб. м газу іноземні трейдери зберігають у режимі "митний склад" 9,7 млрд куб. м, а компанії-резиденти - 1,3 млрд грн.

У систему 12 підземних сховищ Укртрансгазу, 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", загальною проєктною ємністю 31 млрд куб. м, входять Більче-Волицько-Угерське, Угерське, Дашавське, Опарське, Богородчанське, Краснопартизанське, Солохівське, Олишевське, Пролетарське, Кегичівське, Краснопопівське і Вергунське ПСГ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb