Протести в Киргизстані: що відбувається на вулицях Бішкека

У понеділок, 5 жовтня, після виборів у столиці Киргизстану почалися акції протесту. Для розгону демонстрантів правоохоронці застосували сльозогінний газ та водомети, є постраждалі

Про це повідомляє місцеве видання 24.kg.

5 жовтня у центрі Бішкека на акцію протесту зібралися близько 6 тис. людей. Мітингувальники незадоволені попередніми підсумками парламентських виборів і вимагають їх скасування.

Відтак для розгону демонстрантів силовики застосували водометні машини, шумові гранати, а також спецтехніку.

Повідомляється, що в районі площі Ала-Тоо спостерігаються проблеми зі зв'язком.

На акцію протесту вийшли представники 11 місцевих партій: "Ата Мекен", "Бір Бол", "Бутун Киргизстан", "Замандаш", "Республіка", "Мекенчил", "Мекен Интимаги", "Соціал-демократи Киргизстану", "Реформа", "Ордо" і "Ийман Нуру".

Також протестувальники намагалися штурмувати палац президента Киргизстану. Поліція відтіснила учасників акцій від Білого дому за допомогою водометів і сльозогінного газу. У свою чергу демонстранти закидали правоохоронців камінням.

Згодом, силовики відтіснили протестувальників до вулиці Київська. Ті у свою чергу забарикадували проїзд.

На проїжджу частину демонстранти поставили залізні контейнери для сміття. У бік правоохоронців летить каміння. Самі ж співробітники органів правопорядку у відповідь стріляють з помпових рушниць і застосовують сльозогінний газ.

У МОЗ Киргизстану повідомили, що в результаті розгону акції протесту є постраждалі. За його даними, в Бішкекському науково-дослідному центрі травматології та ортопедії по лінії Центру екстреної медицини знаходяться чотири постраждалих з різними травмами.

А у Національний госпіталь по лінії швидкої медичної допомоги доставили 10 осіб. У свою чергу до Міської клінічної лікарні № 1 надійшли два постраждалих. Наразі характер травм уточнюється.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb