Російські пропагандисти вирушать в тур по Криму для зображення активістів Меджлісу радикальними екстремістами, - Чубаров

За словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, група з 15-20 російських пропагандистів готує серію "репортажів" про події на окупованому РФ півострові

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив на брифінгу, передає "УНІАН".

"Є декілька посилів, які російські окупанти намагаються активно просувати у свідомості міжнародної спільноти. Вони це роблять цілодобово... Буквально днями у Крим привезуть десь 15-20 провідних журналістів Росії. Вони зроблять такий "тур" Кримом для того, щоб знову і знову, як вони кажуть, пояснювати те, що відбувається в Криму", - розповів Рефат-ага.

Чубаров зауважив, що серед посилів російського пропаганди є теза про те, що Меджліс начебто є "екстремістською організацією, і тому лише він заборонений", а лідери Меджлісу та провідні кримськотатарські політики є "екстремістами і терористами", і начебто тому проти них порушено кримінальні справи.

"Третій посил такий: "ми не воюємо з кримськими татарами, ми лише намагаємося прибрати тих з них, які є терористами і екстремістами", - наголосив Чубаров.

За словами політика, це лише три меседжі серед багатьох інших, які Росія намагається "вбити в голови" західноєвропейським політикам та міжнародному співтовариству загалом, чим ускладнити їхнє усвідомлення подій в Україні і Криму зокрема.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо