Замінити довічне ув'язнення на позбавлення волі від 15 до 20 років: Раді рекомендують підтримати законопроєкт

Комітет рекомендує ВР підтримати за основу законопроєкт щодо заміни довічного ув'язнення на позбавлення волі від 15 до 20 років після відбування покарання не менше 10 років

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

"Члени Комітету на засіданні 30 вересня 2020 року розглянули проєкт закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінальний кодекс України та Кримінальний процесуальний кодекс України щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у документі викладено ряд положень, зокрема, щодо можливості перегляду положення про довічне позбавлення волі.

"Проєктом закону передбачено механізм, коли особа, яка була засуджена до довічного позбавлення волі, відбуло це покарання не менше 10 років. Потім воно отримає право за відповідною процедурою, передбаченою законопроєктом, на підставі висновків і аналізу особистості звернутися про заміну довічного позбавлення волі на термінове покарання строком на 15 років мінімум", - йдеться в повідомленні.

Так, засуджений до позбавлення волі в разі прийняття цього законопроєкту буде перебувати в місцях позбавлення волі не менше 25 років - 10 до моменту звернення і 15 років після моменту звернення. 

Також законопроєктом пропонується внести зміни в процедуру адміністративного арешту, зокрема, по окремим адміністративним правопорушенням. Така санкція як "адміністративний арешт" забирається і пропонується скорочення терміну розгляду апеляції на таку санкцію.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb