Біле тло, латинські букви та зелений шрифт: у МВС показали, як виглядатимуть номерні знаки електромобілів в Україні

6 жовтня у МВС розповіли, що сервісні центри розпочинають видачу зелених номерних знаків для електромобілів та електробусів

Про це повідомляється на сайті МВС.

У міністерстві нагадали, що з 1 січня цього року в Україні почав діяти Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів”.

Зазначається, що у даному законі йдеться про запровадження номерних знаків зеленого кольору для електромобілів.

Водночас, у ДСТУ 4278:2019 визначені серії номерних знаків для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту – з літеросполуками з латинської абетки.

"Зелені" номерні знаки виглядають напрочуд презентабельно. Для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів – біла плашка з зеленими літерами і цифрами. Для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі. Такий дизайн використовують в Австрії, Німеччині, Норвегії, Великій Британії та багатьох інших країнах", - зазначив перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС Юрій Смольянінов.

У відомстві зазначили, що Україна є одним із лідерів за темпами росту придбання електромобілів. На сьогодні вже зареєстровано майже 23 тис. таких автівок, у цьому році їх було на 42% більше, ніж торік. А протягом минулого року зареєстровано на 77% таких автомобілів більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

"Зелені" номерні знаки закріплюватимуться лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. Реєстрація таких автівок буде відбуватися на загальних підставах.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо