На Львівщині вперше відбулася багатоденна гонка Tour de Onur

На Львівщині відбулася багатоденна велогонка Tour de Onur в якій взяли участь понад 200 спортсменів, серед яких і аматори з Польщі

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної держаної адміністрації, передає "Еспресо.Захід". 

Перегони відбулись у три етапи: спочатку командна гонка маршрутом Щирець–Меденичі–Щирець, потім групова гонка маршрутом Сянки–Ісаї–Стрілки–Сянки, а також індивідуальна гонка на час маршрутом Сянки–Верхній Турів–КПП "Ужок"–Сянки.

"На Львівщині є усе для ідеальних шосейних перегонів - відмінні дороги, прогресивні клуби, велика кількість прихильників велоспорту. Саме тому на наші змагання щороку приїжджають не тільки мешканці різних куточків України, а й закордонні гості. До слова, модель проведення змагань, коли соціально відповідальний бізнес стає співорганізатором якоїсь події, відповідає європейській моделі розвитку спорту", - зазначив начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.     

На змаганнях спортсмени стартували групами - спочатку сильніші спортсмени, а потім ті, хто тільки розпочинає свій шлях у велоспорті або ті, хто долає дистанцію у повільнішому темпі. Усього стартувало 6 чоловічих та 2 дві жіночі групи. Зауважимо, що серед жінок у групі W1 переможницею стала львівська триатлоністка Софія Прийма. У групі W2 найкращою стала львів’янка Наталія Тарнавчик. У чоловічій групі М2 третім фінішував львів’янин Віктор Гузов, а в групі М5 першим фінішував представник Сокальського велоклубу Павло Процько, у групі М6 найкращим став червоноградець Олександр Зуєв.

  • Нагадаємо, це вже треті велозмагання на шосе, що відбулись цієї осені на Львівщині. Наприкінці вересня відбувся традиційний веломарафон "Львівська Сотка. Осінь". 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb