Оплата проїзду за допомогою смартфону з'явиться в одеському електротранспорті

У міському електротранспорті Одеси тепер можна буде розраховуватися за проїзд за допомогою смартфона

Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов, передає РБК-Україна.

"При наявності тих опцій, які є, додаткова опція безготівкової та безконтактної оплати - це вже великий спектр послуг, які пропонує наше комунальне підприємство", - сказав Труханов.

За його словами, можливість оплати у готівковій формі, як і вартість проїзду в міському електротранспорті залишається незмінною.

"На сьогодні можливість безготівкової форми розрахунку, валідатори встановлять на кожні двері, є можливість купити постійний квиток, що вигідніше ніж разова поїздка, і є можливість розрахуватися з кондуктором. Будуть з'являтися нові технології та можливості - будемо їх реалізовувати", - додав директор департаменту міського господарства Одеської міської ради Дмитро Жеман.

Мер Одеси зазначив, що можливість безготівкової оплати в транспорті - один з етапів комплексної роботи з впровадження електронного квитка, які ведуться в місті.

"За останні кілька років наш міський електротранспорт дуже змінився. Паралельно ми реалізували ряд пілотних проектів і вони показали затребуваність безготівкового способу оплати, тому сьогодні ми з упевненістю говоримо про актуальність та своєчасність впровадження даної форми оплати в нашому транспорті", - сказав мер Одеси.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb