Представник Зеленського в КСУ заявив, що ВАКС не "особливий" суд, що може суперечити Конституції

Існування Вищого антикорупційного суду є обґрунтованим, і він є саме спеціалізованим судом, а не особливим судом, створення якого забороняє Конституція

Про це під час засідання Конституційного суду заявив представник Президента у КСУ Федір Веніславський, повідомляє Укрінформ.

"Звичайно, можна фантазувати, що і кишенькові крадіжки є дуже небезпечними і мають розглядатися окремим судом, але корупційні правопорушення, на превеликий жаль, в Україні є дійсно загрозою національній безпеці, і тому існування окремого спеціалізованого Вищого антикорупційного суду є абсолютно обґрунтованим", - уточнив Веніславський.

Читайте також: КСУ почав розглядати конституційність закону про ВАКС

Він наголосив, що не можна погодитися з тим аргументом, що ВАКС є особливим судом, створення якого прямо заборонено Конституцією, і уточнив, що він є саме постійним спеціалізованим судом у системі судоустрою і це жодним чином не суперечить Конституції.

Веніславський зазначив, що Апеляційна палата ВАКС також повністю відповідає вимозі Конституції щодо апеляційного оскарження справи учасниками судового процесу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb