"Цей конфлікт ні на що не вплине": Гетманцев прокоментував догану Рожковій та Сологубу

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що догана першій заступниці голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови Дмитру Сологубу є "побутовим питанням у правлінні НБУ" і "ні на що не вплине"

Про це Гетманцев заявив у ефірі Еспресо.TV.

"Я взагалі не знаю, чому у суспільстві піднявся такий галас навколо цього дрібного, побутового абсолютно питання в правлінні Національного банку. Нехай собі вирішують свої питання і ні на що цей конфлікт не вплине. Це абсолютно нормальне з'ясування стосунків, може і не те слово, але вжиття заходів трудової дисципліни до співробітників Національного банку", - сказав Гетманцев.

За словами Гетманцева, НБУ є структурою "дуже чутливою до публічності" і в регуляторі діє наказ, який підписала Рожкова.

"Вона підписала наказ, який розподіляє повноваження щодо коментування тих чи інших тем відповідно до посадових обов'язків членів правління. Тобто член правління може коментувати публічно теми лише своїх посадовиї обов'язків", - пояснив Гетманцев.

При цьому, на його думку, заходи дисциплінарного стягнення до Рожкової і Сологуба були застосовані цілком адекватно.

Гетманцев також назвав інформацію про те, що Сологуб і Рожкова стоять на перепоні неконтрольованій емісії гривні і через це їх хочуть звільнити, "повною безглуздістю і маячнею".

"Кирило Шевченко ... неодноразово публічно, досить чітко, без будь-якого подвійного тлумачення підтвердив, що жодної емісії, це називається неконтрольована емісія, коли Національний банк друкує гроші аби, скажімо там, наповнити бюджет або якимось чином дати можливість уряду використовувати ці гроші - не буде цієї емісії. Жодної емісії не буде", - підреслив Гетманцев.

Він додав, що це послідовна позиція Шевченка, яка сприйнята міжнародними партнерами, і на якій він твердо стоїть.

Следите за событиями в Украине и мире вместе с Еспресо! Подписывайтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb