Румунія ввела 14-денний карантин для українців

Згідно зі списком Національного інституту здоров'я Румунії, у який було внесено Україну, з 7 жовтня українським туристам по прибуттю в країну доведеться пройти 14-денний карантин

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Національний інститут громадського здоров'я Румунії вніс Україну у список країн з високим епідеміологічним ризиком, українським туристам по прибуттю в країну доведеться пройти 14-денний карантин", - пише видання.

Зазначається, що список вступає в силу о 00:00 7 жовтня 2020 року.

Водночас зазначається, що від 14-денного карантину звільняються особи, які прибувають у Румунію з країн чи районів з високим епідеміологічним ризиком, якщо вони залишаються на території країни менше трьох днів (72 години) і пред'являють негативний тест на SARS-CoV-2, зроблений, максимум, за 48 годин до в'їзду.

Крім того, особи, які прибувають у Румунію з країн чи территорій з високим епідеміологічним ризиком, і знаходяться на карантині 14 днів, можуть покинути карантин після десятого дня, якщо вони проведуть тест на SARS-CoV-2 на восьмий день карантину, і результат виявиться негативним.

Водночас, згідно з інформацією на порталі Міністерства закордонних справ tripadvisor.mfa.gov.ua, до 15 жовтня 2020 року у Румунії дії режим надзвичайної ситуації. У його рамках забороняється в'їзд на територію країни через пункти перетину кордону для громадян України, однак є ряд виключень з цієї заборони для окремих категорій громадян.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb