Саміт Україна-ЄС: підписали угоди про модернізацію Укрпошти, підтримку громадянського суспільства та регіонів

У Брюсселі на полях 22-го Саміту Україна – Європейський Союз у присутності президента Володимира Зеленського та президента Європейської ради Шарля Мішеля було підписано низку двосторонніх документів

Про це повідомляє пресцентр Офісу президента.

Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та член Європейської комісії з питань європейської політики сусідства Олівер Варгеї підписали угоду між урядом України та Єврокомісією про фінансування заходу «Програма ЄС «Міцні регіони». 

Загальний внесок ЄС у межах Угоди становить 30 мільйонів євро.

Також Стефанішина та Варгеї підписали угоду між урядом України та Європейською комісією про фінансування заходу «Механізм розвитку громадянського суспільства України». Документ має на меті допомогу ЄС для зміцнення демократії в Україні. 

Крім того, підписано угоду між урядом України та Європейською комісією про фінансування заходу «Кліматичний пакет для стабільної економіки: (CASE) в Україні». Загальний внесок ЄС у межах угоди становить 10 мільйонів євро.

Міністр розвитку громад Олексій Чернишов і віце-президент Європейського інвестиційного банку Ліліана Павлова підписали угоду про фінансування проекту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Метою укладення угоди є залучення допомоги Європейського інвестиційного банку на фінансування заходів, спрямованих на удосконалення процесу термомодернізації громадських будівель в Україні. Загальний внесок ЄІБ у межах угоди становить 300 мільйонів євро.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій та віце-президент Європейського інвестиційного банку Ліліана Павлова підписали гарантійну угоду між урядом України та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) «Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)». 

Також генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський та Павлова підписали угоду «Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)». Завдяки кредиту «Укрпошта» модернізує логістичну мережу шляхом будівництва трьох нових сортувальних центрів, 20 поштових депо та відповідної ІТ-інфраструктури.