Україна в 2021 році виплатить 5 млрд грн за кредитами підприємств під держгарантії

Проєкт закону України про державний бюджет на 2021 рік передбачає витрати на виконання державою гарантійних зобов'язань у сумі 4,9 млрд грн

Про це йдеться у звіті Міністерства фінансів про фіскальні ризики, який додається до проєкту закону "Про державний бюджет на 2021 рік".

Згідно з повідомленням, проєктом закону про державний бюджет на 2021 рік передбачаються витрати, пов'язані з виконанням державою гарантійних зобов'язань, в сумі 4,9 млрд грн.

Зокрема, виплати плануються за позиками, наданими державним підприємствам "Київський бронетанковий завод" - 82,6 млрд грн, "Шепетівський вагоноремонтний завод" - 292,3 млн грн, "Житомирський бронетанковий завод" - 921,8 млн грн, "Львівський бронетанковий завод" - 267,6 млн грн.

Також виплати плануються за позиками приватного акціонерного товариства "Кузня на рибальському" у розмірі 43,1 млн грн та публічному акціонерному товариству "Державна продовольчо-зернова корпорація України" у розмірі майже 3,3 млрд грн.

У звіті також зазначається, що, згідно з законом про державний бюджет на 2020 рік, планові витрати, пов'язані з виконанням державою гарантійних зобов'язань, визначені в сумі 1,6 млрд грн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb