"Український Sotheby's": у Prozorro.Продажі запустили продаж картин та предметів мистецтва

У Prozorro.Продажі запустили продаж картин відомих українських живописців, а також предметів мистецтва

Про це повідомила пресслужба Prozorro.Продажі.

"Лідер ринку онлайн-аукціонів Національна електронна біржа (НЕБ) і Міжнародний фонд "Імперія мистецтв" розпочинають спільний проєкт з продажу класичного українського живопису та предметів мистецтва через єдину електронну торгову систему Prozorro.Продажі", - йдеться у повідомленні.

За словами керуючої партнерки НЕБ Євгенії Божко, на торги будуть виставлені картини відомих українських художників.

В свою чергу генеральний директор міжнародного фонду "Імперія Мистецтв" Юлія Коломієць, висловила переконання, що продаж через аукціон "Прозорро.Продажі" дозволить отримати справедливий дохід.

«Ми не просто так обрали електронні аукціони Prozorro.Продажі. Через цю систему уже реалізовано лотів на суму 30 млрд грн, а участь у торгах взяли більше 22 тисяч чоловік. Крім того, ми бачимо, що саме у цій системі є гарна конкуренція, яка відповідно впливає на ціну продажу. Впевнені, що на прозорому аукціоні державного значення нам вдасться продати ці твори мистецтва за найкращою ціновою пропозицією», - цитує пресслужба слова Коломієць.

Зазначається, що спочатку на торги будуть виставлені дві картини. Перша з них - "Хутір" Сергія Васильківського 1883 року, друга - "Дівчина в білому костюмі" Лазаря Воловика 1930 року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb