У Великій Британії створять посаду спецпосланця з питань торгівлі з Україною, - посол

Спеціальним посланцем прем'єр-міністра Великої Британії з питань торгівлі з Україною стане баронеса Мейер

Про це у колонці "Українській Правді" написала посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"Британія віднині матиме спеціального посланника прем'єр-міністра з питань торгівлі з Україною баронесу Мейер. Це є ще одним свідченням важливості, яку ми надаємо нашому двосторонньому економічному співробітництву", - написала Сіммонс.

Посол також пояснила зміст нового "Договору про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство", який буде укладений між Великою Британією і Україною на цьому тижні.

"Обидві сторони зобов'язуються відстоювати економічні принципи, права людини і основні свободи, а також міжнародний правопорядок, який зберігає мир. Одним з принципових пунктів, зафіксованих у документі, є повне відновлення територіальної цілісності і суверенітету України", - зазначила Сіммонс.

Вона додала, що це буде перша двостороння торгова угода Британії з Україною, що визначає правила, згідно з якими компанії та підприємці в Україні можуть продавати свої товари та послуги у Великій Британії – та навпаки.

За її словами, договір також охоплюватиме економічну й галузеву співпрацю в таких сферах, як енергетика, гірничодобувна промисловість, промислова політика, сільське господарство, інформаційне суспільство, навколишнє середовище та глобальні завдання боротьби зі зміною клімату.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb