Вересень 2020 року став найтеплішим за всю історію спостережень, - Служба Коперника

За даними Служби Коперника зі зміни клімату, у вересні 2020 року середня температура у світі була на 0,05°C вищою, ніж у 2019-му - попередньому найтеплішому вересні в історії

Про це йдеться в пресрелізі Служби Коперника зі зміни клімату при Єврокомісії.

За даними науковців, середня температура повітря у вересні була вищою у майже всіх регіонах світу за окремими винятками, наприклад, - в Ісландії. Особливо помітним зростання було в Європі, на півночі Сибіру, в Центральній Азії та у Північній Америці.

Деякі країни, як-от Франція, Туреччина чи Ізраїль, саме у вересні повідомляли про нові температурні рекорди. В Австралії вересень 2020-го став другим найтеплішим в історії після 2013 року. В Антарктиці температура повітря була переважно вищою за середню, хоча в деяких місцях навіть нижчою.

Читайте також: 7 жовтня в Києві стало найтеплішим за весь час спостережень, - обсерваторія Срезневського

За оцінками Служби Коперника зі змін клімату, вересень 2020 року, таким чином, став найтеплішим за всю історію її спостережень: температура в цей період була на 0,63°C вищою за середнє значення з 1981 року за цей місяць. Крім того, це - третій найтепліший місяць, зафіксований цьогоріч.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо