Порушили політику "єдиного голосу": Шевченко пояснив, чому Рада НБУ зробила догану Рожковій і Сологубу

За словами голови Національного банку України, Рада НБУ зробила догану Рожковій і Сологубу за порушення політики щодо комунікацій

Про це Шевченко сказав в інтерв'ю ZN.ua.

"Як ви знаєте, основою взаємодії Національного банку із суспільством, бізнесом, міжнародними партнерами є стратегія комунікацій. Ця стратегія була затверджена ще до того, як я почав працювати у Національному банку", - цитує видання слова Шевченка.

Він підкреслив, що ця стратегія є обов'язковою для усіх співробітників НБУ без вийнятку і незалежно від посади.

"Одним з принципів цієї стратегії є політика "Єдиного голосу" (One voice policy). Це означає, що ми як команда однодумців у НБУ повинні дотримуватися єдиної позиції, уникати розбіжностей в комунікаціях. Оскільки розбіжність у комунікаціях членів однієї команди формує у учасників ринку хибні очікування, а, відповідно, і не сприяє побудові довіри до дій центрального банку", - пояснив Шевченко.

Він додав, що висловлення контрастних поглядів різними членами однієї команди може зашкодити нашому взаєморозумінню з міжнародним партнерами, що особливо актуально на тлі активного діалогу з МВФ, який у нас йде зараз.

"Враховуючи, що окремі члени нашої команди порушили нашу політику комунікацій, і було прийнято рішення Ради Національного банку", - зазначив Шевченко.

Він також зауважив, що "це історія про порушення внутрішніх процедур, а не про політичний тиск".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb