СБУ викрила іноземців, які намагалися створити в Україні осередок неонацистського терористичного угруповання

СБУ викрила спробу створення в Україні осередку міжнародного неонацистського угруповання, причетного до вчинення у різних країнах світу терактів на расовому ґрунті з використанням саморобних вибухових пристроїв

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Спецслужбовці виявили двох іноземців, які прибули до України з метою вербування місцевих жителів до лав екстремістів. Зловмисники "працювали" у Києві, Харкові та Львові.

Зокрема іноземці підготували відеоролик, в якому пропагували ідеї неонацизму і закликали до вчинення особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивств і терактів. Для поширення відео зловмисники залучили учасників спеціалізованих спільнот у соцмережах.

Крім того, вони намагалися вступити до одного з українських військових підрозділів для здобуття бойового досвіду, який планували використовувати у подальшій злочинній діяльності.

Спецслужбовці викрили і задокументували спроби міжнародних екстремістів створити осередок в Україні. На підставі положень закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" СБУ ухвалила рішення про примусове повернення вербувальників до країни походження з подальшою забороною в'їзду до України терміном 3 роки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb