Шевченко назвав основний ризик для отримання траншу МВФ до кінця року

За словами голови Національного банку Кирила Шевченка, є певні занепокоєння стосовно антикорупційної політики України у питанні отримання траншу Міжнародного валютного фонду

Про це Шевченко сказав в інтерв'ю ZN.ua.

"Дискусія по проєкту бюджету на наступний рік продовжується і консенсус буде досягнутий. Але є певні занепокоєння стосовно антикорупційної політики. Ці питання лежать за межами мандату НБУ", - цитує видання слова Шевченка.

Він також зазначив, що наразі з боку НБУ немає жодного невиконаного зобов'язання перед МВФ.

"Ми немало зробили. Наприклад, прийняли трирічні плани скорочення "токсичних" кредитів у держбанках на Раді фінстабільності, і за останні два місяці рівень цих кредитів у держбанках вже значно скоротився. НБУ спільно з Верховною Радою залишилося виконати один структурний показник - внести зміни у закон про банки і банківську діялльність, але і тут ми вже на фінальній стадії виконання", - зазначив Шевченко.

Голова НБУ також підкреслив, що наразі для України важлива не кількість траншів, а сам факт продовження співпраці з МВФ. Шевченко також висловив сподівання, що українська сторона зробить усе можливе для того, аби до кінця року фінансування з боку МВФ відновилося.

Следите за событиями в Украине и мире вместе с Еспресо! Подписывайтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb