Угода про співробітництво між Україною та Британією є дуже амбітною, - Єрмак

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак наголосив, що Угода про політичне співробітництво підписана між Україною та Великою Британією, є дуже амбітною

Про це він заявив під час виступу в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House, повідомляє пресцентр Офісу президента. 

«По суті, підписання цього документа означає, що наші країни дійсно мають спільні цінності. Ми, українці, віддані демократії, повазі до прав людини та норм міжнародного права. Також ми разом поділяємо розуміння всіх глобальних загроз: які вони, звідки походять і як з ними боротися. Ми дуже чітко розуміємо й маємо прагнення бути партнерами у вирішенні глобальних викликів», – розповів він.

За словами Єрмака, Угода дає можливість синергії між технологіями та різними галузями економік двох країн, такими як сільське господарство та сфера послуг.

«Ця Угода теж допоможе Великій Британії вирішити можливі питання, пов'язані з перехідним періодом після Brexit. А для України вона дасть можливість диверсифікувати наші експортні ринки. Думаю, що вона також дасть можливості розкрити великі торговельні перспективи для обох країн», – сказав Єрмак.

Крім того, за його словами, угода допоможе розширити співробітництво між країнами у сфері торгівлі послугами.

«Тут Україна може запропонувати британським компаніям, які шукають технічну та ІТ-експертизу, дещо цінне. Угода, ми сподіваємось, об’єднає Лондон як фінансову столицю Європи та Україну як дуже швидкозростаючий ІТ-кластер у Європі», – зауважив Єрмак.

Читайте також: Уряд Британії погодив кредитні гарантії Україні на 2,5 млрд фунтів, - Зеленський