Європейська бізнес асоціація закликала Раду не скасовувати мораторій на перевірки бізнесу

8 жовтня Європейська бізнес асоціація закликала Верховну Раду України не скасовувати мораторій на перевірки бізнесу, щоб не ускладнювати його роботу у кризових умовах

Відповідну заяву розповсюдила прес-служба Європейської бізнес асоціації.

У ЄБА відзначили, що 7 жовтня у ЗМІ розповсюдили інформацію щодо звернення Служби безпеки України до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики з вимогою розглянути питання про відновлення податкових перевірок.

"Бізнес схвилювала дана ситуація – як із законопроєктом №4101 щодо збільшення фіскального тиску, про що в ЕВА вже неодноразово говорили, так і інформація щодо заяви від Служби безпеки України. Зараз однозначно не час створювати додаткові навантаження для роботи легального бізнесу. Адже карантин ніхто не відміняв і бізнес досі не встав повноцінно на ноги. А пропоновані зміни, очевидно, не стимулюватимуть покращення економічної ситуації у бізнесу, а все ж можуть більше зав’язувати руки прозорим компаніям", - йдеться в заяві.

Компанії-члени Асоціації зазначили, що внаслідок впровадження подібних пропозицій, державні контролюючі органи потенційно будуть змушені "виконувати завдання з агресивного залучення коштів до бюджету".

"Спільнота закликає Верховну Раду утриматись від впровадження норм, які можуть стати додатковим інструментом тиску на бізнес. Так, важливо не допустити відміни мораторію на перевірки до закінчення дії карантину, аби компанії могли і надалі працювати та шукати можливості вистояти в цей непростий час. Дуже сподіваємось, голос бізнесу буде почуто і ми все ж продемонструємо що є цивілізованою європейською країною, що підтримує, а не ще більше блокує діяльність бізнесу в період кризи!" - заявили у ЄБА.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо