Затриманому в серпні розвіднику "ЛНР" суд дав 5,5 років за ґратами

Рубіжанський міський суд визнав бойовика винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"До 5,5 років ув’язнення засуджено бойовика "ЛНР". Бойовика терористичної організації "ЛНР" затримали у серпні 2020 року під час перетину лінії розмежування. Він хотів потрапити на підконтрольну Україні територію у розвідувальних цілях", - розповіли у Службі безпеки.

Зазначається, що вирок був винесений жителю Луганська. У червні 2014 року він вступив до терористичного батальйону "Зоря", був у ньому розвідником. Пізніше перевівся до Первомайська у "15 батальйон тероборони 2 армійського корпусу народної міліції "ЛНР".

Співробітники СБУ встановили, що найманець брав активну участь у боях проти сил АТО/ООС поблизу лінії розмежування, зокрема під Золотим.

"Рубіжанський міський суд визнав бойовика винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Злочинця засуджено до 5,5 років позбавлення волі. Сторона захисту має право на оскарження вироку в апеляційному порядку протягом місяця з дня його проголошення", - відзначили в СБУ.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо