Зеленський та Джонсон підписали угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство

8 жовтня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підписали двосторонню угоду між країнами

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

"Історичний момент: підписали Угоду. Як сказав Прем’єр-міністр Борис Джонсон, це означає більше торгівлі, більше безпеки, більше взаємодії між Україною та Великою Британією. Два фланги Європи - західний і східний - стали ще ближчими", - прокоментував міністр.

Читайте також: Британія виділить 1,25 млрд фунтів на український військово-морський флот, - Зеленський

Дмитро Кулеба зазначив, що українсько-британська угода є першим таким двостороннім документом, підписаним Об'єднаним Королівством після Брексіту.

"Угода дуже велика, дуже товста, безмежна кількість сторінок, результат дуже довгої, плідної роботи, але створені умови для того, щоб дійсно торгівля між нашими країнами розвивалася і вийшла на новий рівень", - зазначив Кулеба.

Також очільник МЗС відзначив, що запропонував британським колегам і вони підтримали ідею запустити спеціальну програму технічної допомоги для України для навчання українського бізнесу, насамперед, - малого та середнього, - для торгівлі з Британією, щоб використовувати ті можливості, які створює підписана угода.

"Є у Європи два фланги: є західний фланг - це Велика Британія, є східний фланг - це Україна, і сьогодні ці фланги стали один до одного ще ближчими, а, значить, сьогодні Європа стала сильнішою", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо