Демократи готують створення комісії, що має розглянути здатність Трампа працювати президентом

Спікер палати представників Ненсі Пелосі і конгресмен Джеймі Раскін розпочали формування комісії, що має на меті оцінити фізичне та психічне здоров'я Дональда Трампа

Про це повідомляє abcNEWS.

На підставі висновків комісії, яку формує спікер палати представників Ненсі Пелосі, Конгрес повинен зробити висновок про те, чи може президент США Дональд Трамп бути відстороненим від посади у зв'язку з нездатністю виконувати свої обов'язки.

Така процедура передбачена 25-ю поправкою до Конституції США, яка дозволяє усувати президента від посади, якщо більшість членів кабінету та віцепрезидент вважають його нездатним виконувати свої обов'язки.

Зазначається, що пропозиція про створення комісії буде внесена в Конгрес Пелосі і Раскіном в п'ятницю, 9 жовтня. Як зазначив офіс спікера Палати, висновки комісії мають "допомогти забезпечити ефективне і безперервне керівництво на найвищому посту у виконавчій гілці влади".

Сам Трамп в своєму твіттері у відповідь на ініціативу демократів назвав Пелосі "божевільною Ненсі", яку саму треба взяти під спостереження.

Лікар глави держави Шон Конлі вважає, що Трамп може вже в суботу повернутися до повноцінної роботи, в тому числі до публічної діяльності.

У поширеному Білим домом меморандумі доктора про стан здоров'я Трампа йдеться, що президент завершив курс лікування від коронавірусу, його стан залишався стабільним з моменту повернення в Білий дім, і він може повернутися до публічних виступів в суботу.

Конлі зазначив, що Трамп відреагував на курс лікування "надзвичайно позитивно".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо