МВС пропонує водіям самим обирати номерні знаки

Міністерство внутрішніх справ пропонує змінити процедуру виготовлення та присвоєння номерних автомобільних знаків

Про це повідомляє персслужба МВС.

Так, під час засідання 9 жовтня уряд підтримав законопроєкт МВС щодо зміни правила видачі номерних знаків для транспортних засобів.

"Проєктом закону пропонується передати виготовлення номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, та номерних знаків для разових поїздок суб’єктам господарювання", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі Головний сервісний центр МВС щороку проводить тендерну процедуру щодо замовлення, виготовлення та закупівлі номерних знаків на авто. Потім закуплені автономери передає до регіональних сервісних центрів МВС, які, у свою чергу, передають їх до територіальних сервісних центрів МВС.

Тож пропонується, що при реєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС людина буде отримувати свідоцтво про реєстрацію, а номерний знак на свій розсуд замовляв в тому місці, яке має право проводити їх за державним стандартом.

"Наша ініціатива дає можливість громадянам на свій розсуд обирати комбінації номерних знаків, які є у вільному доступі, а не лише ті, які є в сервісному центрі МВС. Сподіваємося, народні депутати також підтримають законопроєкт і це буде ще один крок до спрощення процесу надання державних послуг", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Також зазначається, що передача функції виготовлення номерних знаків буде сприяти економії державних коштів та спрощення процедури надання адміністративних послуг.

Відтак у власника автомобіля буде можливість зайти в електронний кабінет водія, знайти вільний номер і забронювати його.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb