На добудову об'єктів "Аркади" необхідно близько 7 млрд грн, - спілка інвесторів банку

За підрахунками "Київміськбуду" на добудову усіх об'єктів збанкрутілого банку "Аркада" може знадобитися близько 7 млрд грн

Про це йдеться у повідомленні Спілки інвесторів банку "Аркада".

Згідно з повідомленням, за попередніми підрахунками "Київміськбуду" на добудову всіх об'єктів "Аркади" необхідно близько 7 млрд грн. При цьому планові надходження від продажу вільних квадратних метрів - 2,3 млрд грн. Таким чином, сума чистого дефіциту на сьогодні складає не менше 4,5 млрд грн.

Зазначається, що, у випадку покриття цього дефіциту за рахунок інвесторів, їм доведеться доплачувати 5 тис. грн/кв.м за житловий комплекс "Патріотика" і 11 тис. грн/кв. м. за житловий комплекс "Еврика".

Цю суму може бути зменшено, зокрема, шляхом перекладення обов’язку добудови мереж для ЖК «Патріотика» та ЖК «Еврика» коштом міського бюджету (близько 400 млн грн), а також через відмову від опорядження квартир (близько 1-1,5 млрд грн). За таких обставин, буде знижено і розмір доплат.

"Дана сума може бути зменшена, зокрема, шляхом перекладення обов’язку добудови мереж для ЖК "Патріотика" та ЖК "Еврика" за рахунок міського бюджету (близько 400 млн грн), а також шляхом відмови від опорядження квартир (близько 1-1.5 млрд грн). За таких обставин, буде знижено і розмір доплат", - зазначили у спілці.

Крім того, у розрахунок не були включені 1,4 млрд грн заборгованості міста за інфраструктуру, про які вкладникам "порадили забути", оскільки немає прецедентів повернення цих коштів.

"Об’єднаний Актив категорично не погоджується з такою пропозицією варіанту добудови об’єктів та виступає проти доплат. ОА категорично наголошує, що земля Осокорків-Центральних і прибуток від неї має відійти тому забудовнику, який буде нас добудовувати. Саме з прибутку з тієї землі (шляхом залучення попередньої інвестиції) і має відбуватися добудова існуючих об’єктів без доплат", - підкреслили у спілці.

Зазначається, що На 12 жовтня заплановане розширене засідання в КМДА, на якому планується оголошення результатів аудиту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

ЖК «ЖК «Патріотика» – 6 тис. грн./кв.м.

ЖК «Еврика» – 11 тис. грн./кв.м.Патріотика» – 6 тис. грн./кв.м.
ЖК «Еврика» – 11 тис. грн./кв.м.