На сайті Одеської міськради помітили агітацію за Труханова

Офіційний сайт Одеської міськради містить вкладку “Онлайн-платформа звітності Одеського міського голови” Геннадія Труханова, при переході на яку відкривається інший сайт зі словами, схожими на назву його партії — “Довіряй ділам”

Про це повідомляє громадська мережа ОПОРА.

Так, на головній сторінці сайту Одеської міськради є вкладка «Міська влада», в якій відкривається інша — «Онлайн-платформа звітності Одеського міського голови». При натисканні користувача перенаправляє на сайт, присвячений роботі Труханова.

Цей сайт містить біографію Труханова, новини про його діяльність на посаді міського голови (наприклад, робочі зустрічі тощо), звіти про його роботу, передвиборча програма «7:40 Стратегія для Одеси», «Мапа справ» з нанесеними на міську карту об’єктами будівництва, доброустрою, ремонтів міської інфраструктури, виконаними коштом бюджету впродовж 2015-2020 років.

Зазначимо, що Труханова висунула на місцеві вибори Одеська міська організація політичної партії «Довіряй ділам». 

Як пояснила обласна координаторка спостереження за виборами мережі ОПОРА Анастасія Матвієнко, «Довіряй ділам» є назвою партії й одночасно може розглядатись як передвиборче гасло цієї ж організації партії.

Крім того, на самому вебресурсі розмістили передвиборчу програму, що також не може розглядатися поза контекстом виборчого процесу, в якому чинний мер Одеси бере участь як кандидат на цю ж посаду.

У пресслужбі Одеської міської ради на питання, чому на сайті, що відкривається з офіційного вебресурсу міськради, використовується назва партії, відповіли: “Слова «Довіряй ділам» у цьому випадку є звичайним словосполученням, а не назвою партії. Жодної партійної символіки на офіційних ресурсах Одеської міської ради нема”.

Читайте також: Битва за Київ: хто кинув виклик Кличку у боротьбі за столичну владу

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb