"У 2021 році хочемо закінчити": Гетманцев назвав строки проведення податкової амністії після ухвалення закону

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та бюджетної політики Данила Гетманцева, проведення податкової амністії планується упродовж дев'яти місяців після ухвалення закону

Про це Гетманцев сказав в інтерв'ю Економічній Правді.

"Дев'ять місяців це все продовжується. Ми хочемо її (податкову амністію - ред.) закінчити у 21-му році", - цитує видання слова Гетманцева.

За його словами, проєктом закону про податкову амністію передбачається 5% загальної ставки, 9% - підвищена ставка на активи за кордоном. 

"Для 5% треба гроші покласти у банк. Треба показати, що вони в тебе є, гроші мають бути на рахунку до кінця амністії", - зауважив Гетманцев.

Також він додав, що декларація не може бути доказом у суді по будь-яким іншим правопорушенням.

"Я запропонував польську модель: ми вводимо до 200 млн в обіг і дивимось, як воно працює 2-3 роки, якщо воно добре працює - розповсюджуємо на всіх", - зазначив Гетманцев.

Гетманцев підкреслив, що введення податку на виведений капітал для рудовидобувної галузі вважає "не лише не правильним, але й аморальним".

"Я не розумію, навіщо давати можливість сировинникам ще краще себе почувати, ніж вони себе почувають зараз? Навіщо банкам давати таку можливість? Я не розумію. Тому спочатку для підприємців з обігом до 200 млн грн на рік, потім, якщо цей експеримент буде успішним - для всієї економіки", - пояснив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb