Укрпошта, Мінінфраструктури та Мінцифри планують перевести в онлайн поштові послуги в Україні

Укрпошта, Міністерство інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації планують цифровізувати поштові послуги в Україні

Про це повідомила пресслужба Укрпошти.

Згідно з повідомленням, Укрпошта спільно з Мінцифри та Мінінфраструктури уклали тристоронній меморандум про взаємодію та співпрацю. Документ є основою для подальшого напрацювання низки спільних кроків у рамках цифрової трансформації, розвитку цифрової інфраструктури, оптимізації надання адміністративних послуг та послуг поштового зв'язку.

За словами віцепрем'єр-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, ціль міністерства - щоб всі публічні послуги можна було отримати онлайн, а цифрові аналоги документів приймали по всій території України. Так, спільно з Мінінфраструктури вже запущено транспортний портал електронних послуг, електронний кабінет моряка та розпочато впровадження електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН).

"І це тільки перші спільні кроки, в подальшому ми плануємо оцифрувати всі адміністративні послуги у сферах транспорту та зробити послуги поштового зв’язку швидкими та доступними для громадян та бізнесу, а також забезпечити взаємодію між ЦНАП та відділеннями Укрпошти і можливість електронної ідентифікації клієнтів Укрпошти", - цитує видання слова Федорова.

Так, за словами генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, одним із пріоритетних напрямків роботи для Укрпошти є цифровізація поштової сфери навіть у найвіддаленіших куточках України, де поштові відділення - це єдина можливість скористатися логістичними, фінансовими та торговельними послугами.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb